Gröna fingrar som utgångspunkt

Trädgårdsintresset tar kanske sin början när du märker att du begåvats med gröna fingrar, men det behövs mer för att en trädgård ska bli någonting alldeles speciellt. Gröna fingrar är viktigt för att växterna ska frodas, för en person med sådana fingrar har en medfödd fingertoppskänsla för hur en växt bör vattnas, gödas och beskäras för att den ska må bra. Utöver detta behövs det dock också en stor portion estetisk känsla och en rejäl nypa god smak för att en trädgård verkligen ska gå hela vägen och bli en sådan framför vars grindar folk stannar och suckar av beundran.

Gröna fingrar kan alla lära sig till

Med gröna fingrar en god början

Är trädgård någonting du brinner för? Då är det naturligtvis idealiskt om du hör till de lyckligt förunnade som fötts med gröna fingrar. Du har den allra bästa utgångskvalifikationen för att förkovra dig inom trädgårdsvetenskap-, och gestaltning. Det finns en mängd olika utbildningar med olika specialiseringsområden att välja på när du med gröna fingrar beslutat dig för att gå den vägen. Du kan utbilda dig till arborist i Stockholm där det just nu finns många studiemedelsberättigade kurser. Det behöver ju inte tvunget bli landskapsarkitektur eller trädfällning du ger dig på – florister är ett vidare yrke som befattar sig med växter och behöver gröna fingrar för att få blomsteraffären att prunka. En vackert gestaltad blomsteraffär är en fröjd för ögat och själen, och även det en inspirationskälla. Alla har ju inte trädgård, utan många en balkong, eller kanske endast fönsterkarman. Här är goda idéer för små ytor utmaningen och en god florist kan hjälpa till med att skapa fantastiska balkong-, och innerum.

Gröna fingrar föds tyvärr inte alla med, men det är möjligt att utbilda sig så långa att de faktiskt etableras även hos någon som fötts utan sådana. Genom att skaffa sig en förståelse för de olika växternas behov och växtvillkor kan även dina fingrar bli gröna fingrar. Lär dig mer om växterna och varifrån de kommer så färgas så småningom dina fingrar gröna.